Zuidvruchten

Ekoland biologische zuidvruchten worden zonder kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen geteeld. Ze worden lekker zoet onder zon en daarna gedroogd. Door het drogen daalt het vochtgehalte in de vruchten en krimpt de vrucht. Ook verandert de voedingswaarde. De gedroogde vruchten bevatten meer vezels dan verse vruchten. Ook bevatten ze meer suikers waardoor gedroogde vruchten meer energie leveren. Geur, smaak en kleur kunnen veranderen. Na verloop van tijd kunnen de vruchten donkerder worden. Ekoland zuidvruchten zijn volgens de biologische wetgeving geteeld en bereid. Volgens deze wetgeving is het niet toegestaan om de producten te zwavelen (zwavelen zorgt voor kleurbehoud van met name lichte vruchten).

 

Ekoland zuidvruchten passen prima in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Lekker als tussendoortje, maar ook door je muesli, brood of appeltaart. En maak ook eens een heerlijk frisse salade met rozijnen of gedroogde abrikozenstukjes. Mmm …

 

De meeste zuidvruchten zijn het lekkerst wanneer je ze even welt. Door de gedroogde vruchten een tijdje in warm water te laten staan, worden ze heerlijk zacht. Ook verdwijnt hierdoor het eventueel witte laagje/kristallen (natuurlijke vruchtensuikers) dat je soms na verloop van tijd op de schil ziet ontstaan. Zo worden de vruchten weer mooi van kleur en lekker zacht.